"La Música del Diable", el cicle de concerts al peu de l'aqüeducte de les Ferreres, torna aquest estiu durant les festes de Sant Magí i Santa Tecla amb un total de tres actuacions. Es tracta de la tercera edició d'un cicle organitzat per l'empresa Limonium SL i l'Associació de Músics de Tarragona, amb el suport de l'ajuntament de Tarragona. Ofereix l'oportunitat d'escoltar músics de les comarques tarragonines en un entorn ben especial, on es conjuguen natura i patrimoni, i també en un moment del dia especial, el capvespre, quan la llum va caient sobre el Pont del Diable. Aquest any comptem amb tres propostes artístiques que han publicat disc recentment.
Els concerts són gratuïts i aquest any no caldrà inscriure-s'hi prèviament. El cicle el composen els concerts següents:
- 20 d'agost, 19:30. LYNNE MARTIN (pop, americana). Arrenquem amb aquesta cantautora altafullenca de llarga trajectòria. Va ser la veu principal de la banda Poet In Process. Ara ens presenta el seu tercer disc en solitari: “Come rain or come shine”, publicat aquest mateix 2022. Folk, blues, soul i rock...en una proposta de regust americà.
- 21 d'agost, 19:30. ANNA D'IVORI (cançó d'autor). La cantant tarragonina Anna d’Ivori (veu, piano) arriba al Cicle “La Música del Diable” per presentar el seu treball discogràfic “Ales de paper”, en format duet acompanyada d’Adrià Mort (percussió). Un repertori que ens parla d’històries viscudes i no viscudes, passades i imaginades, de personatges reals i d'altres que ho podrien haver estat.
- 25 de setembre. 19:00. 2UT (rock). L’entorn de l'aqüeducte s'estrena com a escenari per un concert de rock contundent. 2UT són un power trio tarragoní que al llarg dels darrers mesos han anat llençant en format single les cançons que formen el seu primer llarga durada. Atents, perquè a més sempre ofereixen covers que poden anar de Pink Floyd a Clutch.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
El Parc Ecohistòric del Pont del Diable participarà en la Setmana de la Pedra Seca, que se celebra arreu dels Països Catalans, organitzant una ruta a peu per tal de poder veure algunes mostres d'aquesta tècnica al terme municipal de Tarragona. L'activitat, gratuïta i organitzada per Limonium amb la col·laboració de l'ajuntament de Tarragona, es farà el diumenge 28 de novembre, arrencant a les 11:30 des de l'entrada al parc ecohistòric, i cal inscriure's prèviament al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
La ruta a peu tindrà una durada d'uns 90-120 minuts i inclourà algunes de les barraques de pedra seca que hi ha en la zona entre Mas d'En Granell i el Rodolat del Moro. Durant la caminada s'oferiran explicacions sobre l'art de la pedra seca i la seva inclusió a la llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la Unesco, així com la seva vinculació a la ciutat de Tarragona, a càrrec de l’antropòleg Guillermo Soler.
La Setmana de la Pedra Seca arriba a la segona edició, des del 19 al 28 de novembre, després de l’èxit de la primera edició. La coordinació de la Setmana la fa Col·labora X Paisatge. Podeu consultar totes les activitats programades aquí.
Del passat 30 d'abril al 8 de maig Limonium SL va organitzar el Programa de Recuperació de l'art de la Pedra Seca a Tarragona, un conjunt d'activitats entorn aquesta activitat inclosa dins la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco el 2018. La pedra seca ha estat una tècnica constructiva utilitzada des de fa segles a la ciutat de Tarragona i el seu entorn i encara en tenim bones mostres, però que ha quedat oblidada. Mitjançant el programa es pretenia corregir aquesta situació. En concret, es van plantejar tres accions complementàries: una jornada divulgativa i formativa, que es va dur a terme a la seu del Col·legi Oficial d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Tarragona (COAATT); un curs pràctic de construcció de pedra seca, que va consistir en la construcció d’una cabana en el Parc Ecohistòric del Pont del Diable, a càrrec de Marges Priorat; i dues excursions a peu des del Parc per tal de conèixer el patrimoni de pedra seca existent.
Aquí podeu veure el vídeo del taller.
JORNADA FORMATIVA (Divendres, 30 d’abril de 2021)
LLOC D’IMPARTICIÓ: Sala Actes COAATT (Rambla Francesc Macià, 6) Baixos
16:00h Benvinguda i presentació a càrrec d’autoritats i organitzadors.
16:20h “L’art de la pedra seca, patrimoni cultural immaterial de Tarragona i de Catalunya ”, a càrrec de Guillermo Soler (antropòleg, Limonium) i Rosa Canela (antropòloga, tècnica de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme de la Generalitat de Catalunya)
17:00h “Els inicis de l’arquitectura sostenible”, a càrrec de Sergio Coll (Escola d’Arquitectura URV) i Jaume Roset (Departament de Física aplicada de la UPC)
17:40 Pausa
17:50 “Valors ambientals i paisatgístics de la pedra en sec”, a càrrec de Cèlia Mallafré (ETSA-URV) i Eduardo Soler (enginyer agrònom, Limonium)
18:30 “Importància de la fonamentació romana”, visita virtual a càrrec de Josep Maria Puche (arqueòleg, ICAC) i Iván Fernández Pino (arquitecte, ICAC)
19:15 Cloenda
Hi van participar una vintena d'alumnes en format presencial més una quantitat equivalent que van seguir-lo on line.
CURS PRÀCTIC DE CONSTRUCCIÓ EN PEDRA SECA (2, 8 i 9 de maig)
Hi van participar divuit persones que al llarg de tres jornades van participar en la construcció d'una petita barraca de pedra seca al Parc Ecohistòric. El curs el va dirigir Carles Giménez (Marges Priorat).
PASSEJADES DIVULGATIVES (2 i 9 de maig)
Es van fer dues passejades en diumenge al matí, orientades al públic familiar i amb una vintena d'assistents cadascuna, aproximadament. La primera va ser una ruta senderista de reconeixement de canteres romanes i va anar a càrrec d'Iván Fernández Pino (arquitecte, ICAC). La segona va portar a diverses barraques de pedra seca a l'entorn del Parc Ecohistòric, guiada per Guillermo Soler (antropòleg, Limonium).
ORGANITZA: AMB EL SUPORT DE:
EN COL·LABORACIÓ AMB:
El Parc Ecohistòric del Pont del Diable se suma a la celebració del Dia Internacional del Ioga aquest diumenge 20 de juny. IOSÓC, Centre de Salut Emocional, en col·laboració amb Limonium, organitzen un seguit d'activitats per tal que tothom pugui experimentar els beneficis del ioga i so terapèutic. Totes les activitat són gratuïtes.
PROGRAMA:
07:00 Sessió matinal de ioga
10:30 Sessió de ioga
12:30 Sessió de ioga en família (pares i mares amb els fills i filles)
14:00 Dinar (cadascú en porta el seu)
16:00 Bany de gong i so terapèutic
18:00 Sessió de ioga i so terapèutic
Cal que portis: màrfega, bloc o coixí; un mocador per a tapar-te; mascareta; gel hidroalcohòlic; aigua i dinar.
El cicle de concerts de petit format "La Música del Diable" del 2021 finalitza aquest pròxim dia 12 de setembre amb un concert amb un cartell doble: Teko vs Pablo Espadas i El Cantante del Greco. El tarragoní Pablo Espadas va ser una de les veus emergents del hip hop estatal i un dels precursors de les “batallas de gallos” amb el sobrenom de Teko. Després de gairebé una dècada allunyat rap, ha tornat amb un disc composat, produït i enregistrat en un dia, com el documental que l’acompanya: “Las cosas no se arreglan en un día”. D’altra banda, el reusenc Rafa Olmo, component del grup Doble Rombo, presenta la seva proposta en solitari a l’estil dels vells bluesmen sota el nom d’El Cantante del Greco. Cançons i històries originals al 100%.
En comptar amb dos artistes, el concert arrencarà excepcionalment a les 18:30. Com sempre, l'assistència és gratuïta però l'aforament és reduït i cal fer la reserva en aquest enllaç. Recordeu també que es recomana als assistents de portar les seves pròpies cadires, tamborets o esterilles per gaudir al màxim d'aquest espai singular.
El cicle l'organitza l'empresa Limonium juntament amb l'Associació de Músics de Tarragona, i amb la col·laboració de l'ajuntament de Tarragona. En total hauran estat tres convocatòries aquest 2021, dins les programacions de Sant Magí i Santa Tecla.
A més el 19 de setembre, també hi haurà un concert al peu del Pont del Diable, en aquest cas dins el cicle "El jardí sonor" de La Sonora, i amb Raquel Lúa com a protagonista. També podeu reservar les invitacions aquí.
Recordeu també que una hora i mitja abans de cada concert també hi ha una visita guiada al parc ecohistòric. En aquest cas el preu és de 5 euros per persona i cal fer la reserva a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.